További információk

Termékeinket az általunk képviselt értékek alakítják..
A Toshiba vállalat alapítóinak az volt álma, hogy termékeikkel jobbá tegyék a világot, amiben élünk. Ma munkatársaink világszerte ennek az álomnak a megvalósításán dolgoznak. Az alapértékek megadják az irányt és biztosítják, hogy a fejlődés iránya összhangban legyen a közösség érdekeivel.

Minőség és megbízhatóság
képezik munkánk középpontját. Technológiáinkat több, mint harminc kutatólaboratóriumban fejlesztik és több, mint 300 leányvállalatban dolgoznak mérnökök azon, hogy megtalálják Önnek a legjobb termékeket és megoldásokat.

Felelősség
Számos szociális kérdésben vállalunk felelősséget, mint például a népességnövekedés és a nyersanyagok szűkössége. Termékeinkkel olyan megoldásokat kínálunk, amelyek tartósan hozzájárulnak a jelentkező gondok megoldásához.

Környezettudatosság és fenntarthatóság stabil elemei cégfilozófiánknak. Az ökológiai hatékonyságot 2050-ig jelentősen növelni kívánjuk és olyan termékeket szeretnénk kifejleszteni, amelyek minimális hatással vannak a környezetre a fejlesztéstől kezdve a termelésen át a felhasználásig.

Egyszerűség
amelyet hatékonyan alkalmazzuk tevékenységünk során. Arra törekszünk, hogy a technika és
a trendek összetettségét egyszerű, környezet- és energiahatékony megoldásokkal válaszoljuk
meg.
Gazdaságosság
fontos számunkra. Minőségi, megbízható, hosszú
élettartamú és kevés karbantartást igénylő termékeink
eleget tesznek ennek az elvárásnak is.

„Elkötelezettek vagyunk az emberiség és a jövő iránt.”

A Toshiba filozófia középpontjában az a szenvedélyes törekvés áll, hogy javítsuk ügyfeleink életminőségét a környezetünk iránti egyidejű mély tisztelet mellett. Globális elkötelezettségünk részeként olyan innovatív technológiákat fejlesztünk ki, amelyekből az emberek szerte a világon profitálnak. Célunk az ideális egyensúly megtalálása a kényelem és a magas minőségű, ökológiai szempontból gazdaságos termékek között.
A folyamatos kutatás és fejlesztés célja az energiahatékonyság növelése és tiszta technológiák kifejlesztése. Olyan termékeket fejlesztünk, amelyek nemcsak jelentősen kevesebb energiát fogyasztanak, hanem segítenek a levegőminőséget – magas minőségű levegőtisztító rendszerek segítségével – otthoni és kereskedelmi alkalmazásban is megtartani.

A Toshiba a legjobb választás, ha kényelméről van szó.

A Toshiba vállalat széles választékkal rendelkezik kiemelkedően hatékony, hűtő és fűtő üzemmódban energiatakarékos klímaberendezésekből. Az innovatív inverter technológia megújuló energiával kombinálva garantálja az alacsony üzemeltetési költségeket egyidejű optimális kényelem mellett.

Több évtizedes tapasztalat, saját kutatás és fejlesztés valamint számos innováció teszi a Toshibát szakértővé, amikor klimatizálásról van szó. Egy Toshiba klíma­ berendezéssel egész évben élvezheti személyre szabott klímáját.

Profitáljon a TOSHIBA klímaberendezésekből!

Alacsony üzemeltetési költségek

 • Magas hatásfok az inverter technológia és a kettős forgódugattyús kompresszorok kombiná­ciójának köszönhetően.
 • Kiemelkedően magas hatékonyság részterheléskor
 • Alacsony áramfogyasztás – alacsony üzemeltetési költségek

LEGMAGASABB SZINTŰ KÉNYELEM

 • Hűtés – fűtés – párátlanítás: gombnyomásra és magas hatékonysággal
 • Aktív levegőtisztítás nagy teljesítményű, integrált szűrőrendszereknek köszönhetően
 • Egyszerű és rugalmas telepítés – utólagosan is

HŰTÉS ÉS FŰTÉS

 • Levegő-levegő hőszivattyú – egész éves használat
 • A levegő, mint energiaforrás ingyenesen és korlátlanul rendelkezésre áll.
 • Az integrált hőszivattyú technológia gombnyomásra biztosítja a kellemes meleget.

KÖRNYEZETBARÁT

 • Alacsonyabb áramfogyasztás az inverter techno­lógiának köszönhetően fűtő üzemmódban is.
 • Nincs káros anyag kibocsátás vagy egyéb, környezetre káros hatás.
 • A levegő energiaforrásként kerül felhasználásra.

 

Egyéni igények, egyéni termékek
Toshiba rendelkezik a megfelelő megoldással.

A modern klímaberendezésekkel szemben támasztott követelmények manapság nagyon magasak. Az optimális komfortérzethez nemcsak a hőmérséklet tartozik, hanem a megfelelő légeloszlás, a levegő tisztasága és a rugalmas vezérlés. A minőségileg magas színvonalú Toshiba termékek még további igényeknek is megfelelnek, mint például minimális üzemeltetési költségek, egyszerű telepítés és magas szintű rugalmasság. A Toshiba szakkereskedők segítségével Ön is megtalálja a tökéletes Toshiba klímaberendezést, amivel hosszú távon elégedett lesz.

CONTROLS

 • Helyi vezérlések
 • Központi vezérlések
 • Hálózati szabályozások

COMMERCIAL (VRF)
Klimatizálás ipari és kereskedelmi használatban

[12 – 168 kW]

 • 2 csöves rendszerek
 • 3 csöves rendszerek hővisszanyeréssel
 • Szellőztetés és használati melegvíz előállítás

LIGHT COMMERCIAL
Klímaberendezések kereskedelmi alkalmazásra
[2,5 – 23 kW]

 • Digital Inverter
 • Super Digital Inverter
 • Digital Inverter Big

RESIDENTIAL
Klímaberendezések otthonra
[2,5 – 10 kW]

 • Szóló
 • Multi
 • Levegő-víz hőszivattyú (Estia)

Hivatalosan igazolt minőség
Minden Toshiba klímaberendezés megfelel az ECODESIGN irányelvnek.
http://ecodesign.toshiba-airconditioning.eu
A Toshiba klímaberendezések az EUROVENT szerint kerülnek bevizsgálásra és tanúsításra.
A termékminőség ISO 9001 illetve JIS tanúsított.
A környezettudatosságot az ISO14001 igazolja 1998 májusa óta.

 

Stílus, kényelem és környezettudatosság
Ennek a kihívásnak szeretnénk megfelelni.

A TOSHIBA vállalat már jóval a jogszabályi rendelkezések előtt arra törekedett, hogy innovatív technológiákat fejlesszen ki olyan klímaberendezések gyártásához, amelyek nem terhelik a környezetet. Leginkább a házon belül kifejlesztett inverter technológia járult ahhoz hozzá, hogy klímaberendezéseink erőforrás kímélőek és hatékonyságuk kiemelkedően magas. Egy megfelelően telepített berendezés esetén zárt hűtőközeg körről beszélhetünk, amely megakadályozza, hogy káros anyagok kerüljenek a környezetbe. A klímaberendezések működése nem jár portermeléssel sem hűtő, sem fűtő üzemmódban.

 

TECHNOLÓGIA ÉS INNOVÁCIÓ
Költséget takarítanak meg.
MINŐSÉG ÉS SZAKTUDÁS
Garantálják a megbízhatóságot.
KÉNYELEM ÉS KÖRNYEZETKÍMÉLÉS
Ügyesen egyesítve.

Előny az innovatív technológiáknak köszönhetően
Minden egy helyről: a Toshibától.

Az, hogy egy inverter vezérelt klímaberendezés milyen hatékonyan működik, alapvetően három alkotóelemtől függ: elektronika, ventilátormotor és kompresszor.
Minden egyes alkotóelem tulajdonságairól nagy ismerettel rendelkezünk, így sikerült az energiafelhasználást a teljesítmény egyidejű növelésével egyre jobban csökkenteni.

Inverter technológia
A TOSHIBA által kifejlesztett inverter technológia lehetővé teszi a kompresszor fordulatszámának fokozatmentes és veszteségmentes szabályozását, így a fordulatszám állandóan az aktuális terheléshez igazodik. Ezáltal csak a ténylegesen szükséges hűtő- vagy fűtőteljesítmény kerül leadásra, a beállított hőmérséklet pontosan tartható és biztosított az energiatakarékos üzemelés.

Kettős forgódugattyús kompresszorok
A TOSHIBA kettős forgódugattyús kompresszorokkal együtt alkalmazva az inverter technológia még több előnnyel jár. A kompresszorok fordulatszáma kiválóan szabályozható a teljesítmény 20 – 100 %-a között.
Ezt csak a TOSHIBA nyújtja!

Hybrid Inverter vezérlés
Amennyiben a mért és a kívánt hőmérséklet közötti különbség nagy, az inverter PAM üzemmódba kapcsol.
Ez nagyobb teljesítményleadással jár és így gyorsan elérjük a kívánt hőmérsékletet. Amennyiben a mért és a kívánt hőmérséklet közötti különbség kicsi, az inverter PWM üzemmódba vált. Ebben az üzemmódban a legalacsonyabb az áramfelvétel, így a hatékonyság ilyenkor a legmagasabb. Számos klímaberendezés csak az egyik vezérlést hasznosítja.
Egyedül a TOSHIBA egyenáramú hybrid inverter készülékében található mindkét technológiát, amivel kiváló hatékonyságot ér el.

1. Motor
Fokozatmentes szabályozás a teljesítmény 20-100%-a között.

2. Forgótengely
Speciális kialakítás a lehető legkisebb, súrlódásból eredő veszteség érdekében.

3. Folyadékleválasztó
Folyékony ­halmazállapotú hűtőközeg nem kerül beszívásra.

4. Kettős forgódugattyú
Magas mechanikus stabilitás és a lehető legalacsonyabb szintű rázkódás.

A jó belső légállapot számos részlet együtthatása.
Suttogóan halk és láthatatlan

A beltéri hőmérséklet minőségében nem csak a hőmérsékletnek van fontos szerepe. A légeloszlás, a készülék elhelyezkedése, a levegő áramlási sebessége valamint a levegő tisztasága is meghatározza, hogy kellemesnek találjuk-e a helyiség klímáját. A Toshiba vállalat számos lehetőséggel látja klímaberendezéseit, annak érdekében, hogy a helyiség levegője minél komfortosabb legyen.

Maximális kényelem, minimális zaj: csendes üzemmód
A Toshiba klímaberendezések híresek arról, hogy a beltéri és kültéri egységek nagyon halkan üzemelnek. A „Csendes„ üzemmód bekapcsolásával a ventilátor fordulatszámát gombnyomásra nagyon alacsonyra állíthatjuk, ezáltal a Daiseikai és a Suzumi Plus szériák beltéri egységeinek zajszintje további 3 dB(A)-rel csökkenthető.

Az éjszakai üzemmód mellett nyugodtan aludhat: COMFORT SLEEP
Éjszakánként a hőmérséklet alacsonyabb a nappali hőmérsékletnél. A nappalival azonos teljesítményű hűtés esetleg már zavaró lehet éjszaka.
A „COMFORT SLEEP“ üzemmód bekapcsolásával hűtő üzemmódban a készülék megengedi, hogy a szoba hőmérséklete két-három órán keresztül óránként egy fokkal emelkedjen, ez megfelelő kényelmet biztosít alvás közben.

Légáramlás szabályozás, kényelem maximalizálás
Különösen gyors lehűtést eredményez a „HI-POWER“ funkció. A készülék ebben az üzemmódban a legnagyobb teljesítményen áramoltat ki hideg levegőt. Annak érdekében, hogy a levegőáramlást rugalmasan és egyénileg hozzá tudjuk igazítani az igényekhez, az oldalfali beltéri egység légterelő zsalui 12 különböző helyzetbe állíthatóak. A légterelő zsalu kialakítása csendes és hatékony levegőeloszlást tesz lehetővé.

Egy tiszta ügy: öntisztító funkció
Annak érdekében, hogy egy klímaberendezés tiszta levegőt tudjon kifújni, magának a készüléknek is tisztának kell lennie. Ezért a TOSHIBA kifejlesztett egy öntisztító funkciót, amely csökkenti a készülék belsejében a nedvességet és ezáltal megakadályozza az esetleges penészképződést. A készülék kikapcsolása után a beltéri egység ventilátora tovább működik, és eltávolítja a nedvességet az egész hőcserélőn. Ezután a ventilátor automatikusan kikapcsol.

 

Aktív légkezelés a tiszta és egészséges levegőért
A Toshiba megfelelő megoldást kínál.

A beltéri levegő minőségének optimalizálása érdekében elengedhetetlen a hatékony szűrőrendszerek megléte. Modelltől függően a beszívott levegő több lépésben kerül megtisztításra a durva szemcséjű szennyeződésektől és a portól.
Természetes anyagok segítségével a legkisebb részecskék, mint például a penész is, eltávolításra kerül a levegőből.
A Plazma szűrő a legkisebb részecskéket is eltávolítja, így biztosítva a levegő tisztaságát.

PORSZŰRŐ
A TOSHIBA klímaberendezések szériatartozéka egy nagy, mosható műanyag szűrő, amely teljesen lefedi a hőcserélőt. A levegőből így már belépéskor kiszűrésre kerülnek a durva szennyeződések és porszemcsék. A megfelelő hatás fenntartása érdekében a szűrőket rendszeresen, szappanos vízzel le kell mosni.

AKTÍV SZENES KATECHIN SZŰRŐ
A Mirai széria modelljeinél lehetőség van arra, hogy a szériatartozék porszűrőt utólag felszereljük aktív szenes, katechin bevonatú szűrőcsíkokkal.

IAQ SZŰRŐ
Az intelligens IAQ szűrőrendszerek mögött az az elképzelés áll, hogy a levegőt természetes anyagok felhasználásával kíméletesen és hatásosan megtisztítsuk, ily módon a szoba levegője egészséges és tiszta marad. Ezen felül a dezodoráló hatás felfrissíti a levegőt és megakadályozza a penészképződést.

 • Légfrissítő hatás
 • Hatékony a por és a szennyeződések ellen
 • Hatékony a penész ellen

PLAZMA szűrő: Magas hatékonyságú elektromos levegőtisztítás
A TOSHIBA Plazma szűrő egy két fokozatban működő elektromos légtisztító. Garantálja a legkisebb részecskék kiszűrését és olyan hatékonyságot ér el, ami hagyományos szűrőrendszerekkel nem lehetséges.
Elektrosztatikus cellái képesek a káros anyagok 99%-át eltávolítani.
Az elektrosztatikus leválasztás a légtisztítás során három lépésből áll:

 • Első lépésben a por részecskék elektromosan feltöltődnek.
 • Az elektromosan feltöltött részecskék fennakadnak a gyűjtőn.
 • Szappanos vizes rendszeres mosással a megtapadt porszemcsék eltávolíthatóak.

SZUPER IONIZÁTOR
Újonnan került kifejlesztésre a TOSHIBA SZUPER ionizátor, amely a plazma szűrő kiegészítésként aktívan hat a szennyeződések ellen. A rendkívül kicsi ionok – amelyek mérete éppen eléri egy nano ezred részét – körbefogják a szennyező részecskéket, ily módon hatástalanítva azokat. Ezen felül a „szuper ionok“ pozitív hatással vannak a hámrétegek rugalmasságára és nedvességtartalmára. A SZUPER ionizátor kizárólag a Super Daiseikai 8 széria modelljeiben található meg. A kiemelkedően hatékony plazma szűrővel együtt tökéletes, tiszta szobaklímát biztosít.

 

Teljes szabályozás

Beállítások az Ön személyes kényelme érdekében

A „Residential“ termékszegmensben alapfelszereltség az egyszerűen kezelhető infravörös távirányító. A mai irányoknak megfelelően a Toshiba klímaberendezések opcionálisan egyéb eszközről is vezérelhetők, például egy okostelefonról.

Infravörös távirányítók

Az elegáns, átlátható gombkiosztású távirányítók modellenként különböző beállítási opciókat tesznek lehetővé.
Az alap távirányítók mellett a „Mirai“ és a „Suzumi Plus“ szériákhoz kiegészítésként kaphatók kibővített funkciójú infravörös távirányítók is. Helyi Toshiba szakkereskedéstől átfogó tájékoztatást kaphat, hogy mely távirányító felel meg legjobban az Ön igényeinek.

 

Külső vezérlés

Különböző egyéb vezérlőknek köszönhetően a készülékhez bármikor hozzáférhetünk, illetve a klíma­ berendezést kiegészítő kártyán keresztül ki- és bekapcsolhatjuk. Minden külső vezérlő kiegészítésként kapható.

Combi Control
A „Combi Control”-lal a klímaberendezés minden fő funkciója vezérelhető mobiltelefonról SMS-sel (ki/bekapcsolás, hőmérséklet, üzemmód valamint ventilátor fordulatszám). Ezen felül a felhasználó áramkimaradás vagy túl magas / túl alacsony
hőmérséklet esetén értesítést kap.
Ez a modul kifejezetten ajánlott olyan alkalmazásokhoz, amikor nem áll rendelkezésre állandó internetcsatlakozás vagy WLAN, mint pl. nyaralóban.

A Combi Control minden Toshiba beltéri egységgel kompatibilis, amely standard infravörös távirányítóval rendelkezik.

AP-IR-WIFI-1 vezérlő
Az Air Patrollal a klímaberendezés minden mobil készülékről, mint pl. okostelefon, táblagép vagy számítógép vezérelhető. Ehhez csak egy WIFI hálózat szükséges valamint egy külső vezérlőmodul, amely a klímaberendezés közelébe kerül telepítésre. A rendszer egy alkalmazással aktiválható, illetve vezérelhető és egy szempillantás alatt a legmagasabb szintű kényelmet biztosítja.

Külső KI / BEKAPCSOLÁS
A nyáklap lehetővé teszi a készülék külső be- és kikapcsolását egy vezérlőmodul, ablak kontakt vagy Key Card csatlakoztatásával. Kompatibilis a következő szériák modelljeivel: Suzumi Plus, Super Daiseikai és 4 utas kazettás, továbbá egyszerűen integrálható meglévő épületfelügyeleti rendszerekbe.

 

Lakossági klímaberendezések

Termékáttekintés

A „Lakossági“ sorozat klímaberendezései 2,5 és 10 kW teljesítmény közötti rendszerek. Tulajdonságai ideálissá teszik otthoni alkalmazásra, de kiválóan alkalmasak kisebb üzletekbe, irodákba, orvosi rendelőkbe, stb. Különösen jó az aktív légkezelés a levegőszűrés és légfrissítés különböző szintjeivel – aminek jelentősége egyre inkább növekszik, hiszen az emberek életük általában 90%-át beltérben töltik. A Toshiba által feltalált inverter technológia nagyon pozitív hatással van az energiahatékonyságra – az összes inverteres modell energiatakarékos.

Szóló split konfiguráció

A klasszikus szóló telepítéskor egy beltéri és egy kültéri készülék alkot egy egységet. Beltéri készüléknek nagyon elegáns oldalfali és konzolos berendezések állnak rendelkezésre.

Főleg az oldalfali készülékeknél nagyon széles a választék. A legkülönbözőbb inverteres modellek széles követelménytartományt fednek le.

 • Kiemelkedően hatékony szűrőrendszerek – tiszta levegő
 • Egyszerű telepítés
 • Nagy beltéri egység választék – különböző kialakítás és felszereltség

‘‘PREMIUM‘‘-Modellek
Super Daiseikai 8
‘‘COMFORT‘‘-Modellek
Suzumi Plus, konzolos
‘‘CLASSIC‘‘-Modellek
Mirai

 

Multi split konfiguráció

Több helyiség klimatizálására elegáns megoldás egy multi split rendszer telepítése. Egy kültéri egység képes kettő-öt, választás szerinti beltéri egységet működtetni.
Multi szegmensben a beltéri egység kínálat felöleli az oldalfali és konzolos készülékek mellett az elegáns, 4 utas kazettás valamint légcsatornás készülékeket, amelyek egymással is kombinálhatóak.

 • Egy kültéri egységről akár öt, különböző kivitelű beltéri egység is működtethető.
 • A kültéri egység kis helyigényű.
 • Alacsony telepítési költségek

‘‘PREMIUM‘‘-Modellek
Super Daiseikai 6.5
‘‘COMFORT‘‘-Modellek
Suzumi Plus, konzolos, légcsatornás készülék,
4 utas kazettás