Klíma javítás

Nem hűt a klímája?

Vagy nem tudja bekapcsolni?

Esetleg csöpög a beltéri egységből a víz?

Mielőtt szakembert hív érdemes néhány dolgot leellenőrizni, kipróbálni, hogy ne kelljen súlyos pénzeket fizet a javításért.

Pár gyakori hiba és a megoldás rájuk:

 • Csöpög a víz a beltéri egységből:
  A problémát leggyakrabban a kondenzvíz hálózat dugulása okozza. Oka lehet a karbantartás hiánya, de okozhatja akár pók, darázs beköltözése a kondenzcsőbe is.
  Érdemes először a kondenzvíz cső – amennyiben a kivezetés hozzáférhető – végébe feldugni egy drótot, hurkapálcát, ezzel megszűntetni a dugulást. Ez a hibajelenség akár egy nap használat nélküliség után is jelentkezhet.
 • Klímaberendezés nem működik, hibakód villog a kijelzőn, nem reagál a távirányítóra:
  A felsorolt hibák esetén – de bármely egyéb hiba esetén is – javasoljuk első körben a klímaberendezés áramtalanítását legalább 15 percre. ( Tehát húzzuk ki a konnektorból, kapcsoljuk le a biztosítékot, kismegszakítót.) Ezt követően kapcsoljuk be a berendezést, és minimum 10 perc üzemelés után ellenőrizzük a berendezésünk megfelelő működését. Ezt a fajta meghibásodást a hálózat feszültség ingadozása, vagy pillanatnyi áramszünet okozhatja.
 • Nem lehet a készüléket bekapcsolni:
  Ellenőrizze le, hogy a berendezés feszültség alá van-e helyezve, – konnektorban meg van a 230 Volt? kismegszakító, biztosíték fel van kapcsolva, nincs kiégve? – a távirányítóban az elem nincs-e lemerülve?
 • “Hiába állítom a készüléket 18 fokra nem hűt”:
  A távirányítón a megfelelő üzemmód van kiválasztva? (Sok esetben nem egyértelmű a megjelenítés, érdemes a használati útmutatóban ellenőrizni az üzemmódot)

Ha a fenti megoldások után sem tapasztal változást, akkor a javítással kapcsolatos igényét az alábbi adatlap kitöltésével tudja jelezni felénk.


  Normál (Ablakból kihajolva elérhető vagy maximum 4 méter magasan van)
  Extra (Ha 4 méternél magasabban van vagy egyéb okok miatt nehezen megközelíthető akkor kérjük részletezni)**


  Munkanap 8.00 és 16.00 óra között
  Normál munkaidőn túl vagy hétvégén (felár ellenében)

  * Kötelezően kitöltendő.
  **A normál karbantartáson felül extra karbantartásra lehet szükség a klímaberendezéseken abban az esetben, ha a beltéri egység penészes vagy extra lerakódások találhatók rajta, illetve ha a kültéri egység extrém módon szennyezett. Ilyen esetekben a mókuskerék kiszerelésre kerül és magasnyomású mosóval történik az egységek tisztítása.
  Az extra karbantartás szükségességét a Vállalkozó karbantartója jogosult megállapítani és amennyiben indokolt lenne ezt a karbantartást elvégezni, úgy Megrendelővel egyeztet és Megrendelő dönt a munkálatok elvégzéséről.

  ________________________________________________________________

  KÉRDŐÍV:


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem


  Igen Nem