Aermec cégtörténet

 

AERMEC S.p.A

Via Roma 44, 37040 Bevilacqua (Verona), Olaszország

www.aermec.com

 

Az általunk képviselt AERMEC S.p.A Olaszország legnagyobb klímatechnikai termékeket gyártó vállalkozása.

Az 1961 ben alapított vállalkozás mára széles európai piacokkal rendelkező, 920000 négyzetméteres gyártófelülettel rendelkező vállalattá terebélyesedett, melynek termékei Európa szerte jól ismertek.

A több mint 300 féle termék, és 9050 cikkszámú változat között szinte minden megtalálható, ami egy épület klimatizálásához szükséges lehet: split klímák, kis irodákba, lakásokba; fan coilok; légkezelők, hővisszanyerős szellőztető berendezések, folyadékhűtők, klímaszekrények számítógép termekbe, hűtőtornyok, kondenzátorok stb.

Minden termék számos méretben, több kivitelben és rengeteg kiegészítővel rendelhető.

A gyár éves termelése, pl. fan coilokból meghaladja a 400. 000 db.-ot,  amellyel Európa egyik legjelentősebb klímatechnikai gyártója, az egyik legnagyobb piaci részesedéssel.

A Giordano Riello International Holding részeként, a cég főhadiszállása és fő gyártói létesítménye Olaszországban, Bevilaqua helyiségben található, Veronától déli irányba kb. 40 km- re.

A holding része számos egyéb gyár amelyek kulcsfontosságú alkatrészeket gyártanak a klímaberendezésekhez, mint pl. elektromos motorokat fan coilokhoz (RPM SpA) , vagy hőcserélőket, kondenzátorokat (Sierra SpA).

Az elektromos motorokat gyártó RPM SpA magyarországi üzemmel is rendelkezik, Salgótarjánban.

Az AERMEC SpA termelésének majdnem a fele az export, vagyis az Olaszországon kívüli piacokra készül. Az AERMEC cég az összes európai országban képviselettel rendelkezik, illetve kereskedelmi partnereken keresztül szállít a volt Szovjetunió köztársaságaiba, Kínába és egyes arab államokba, de ezen túlmenően az USA- ba is.

A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a cég élen jár az innovatív technológiák bevezetésével, a Pádovai Műszaki Egyetemmel karöltve végezve a fejlesztéseket,  újabb és újabb termékekkel jelentkezik a piacon.

A fontos fejlesztési irányzatokat a zajszintek csökkentése, az energiaracionalizálás, vagyis a minél jobb jósági fok elérése, és a környezetvédelmi technológiák elterjesztése képezi.

Split klímaberendezések közül ajánljuk a hagyományos fali és álló kivitelt, kazettás mennyezetit, illetve a légcsatornázható verziót. A fali, álló és légcsatornázható berendezések rendelhetők monosplit verzióban illetve multisplitként (egy kültéri egységhez max. 4 db. beltéri egység csatlakoztatható).

A fan coilok jelenleg a piacon fellelhető termékek közül, a legtöbb szolgáltatást nyújtó mikroprocesszoros szabályzással készülnek, amelyek a legmagasabb kényelmet, energiatakarékosságot és üzembiztonságot nyújtanak.

Gyártás:

A fan coil gyártósort 2004 év elején 100%- ban automatizálták, vagyis az automata folyamatoknak köszönhetően jelentősen lecsökkent a szállítási határidő, állandósult a magas minőségi szint, és megnőtt a gyártási kapacitás, amely jelenleg a legnagyobb Európában: évi 500000 db.fan coil.

A fan coilok továbbá számos verzióban és konfigurációban rendelhetők (álló, fekvő, burkolatos, burkolat nélküli, álmennyezeti, kazettás stb.) és több mint 30 féle különböző kiegészítőkkel tudjuk szállítani. A minőség és megbízhatóság mellett a termékek megjelenését napjaink legnevesebb dizájnerei tervezik.

A világon elsőként, és eddig egyedülállóként kérte fel az AERMEC S.p.A. a világ egyik vezető formatervező irodáját, a Giugiaro Design- t, hogy egy új fan coil berendezést tervezzen.

Az eredmény egy egyedülállóan elegáns, modern vonalvezetésű készülék, amely első látásra vonzalmat ébreszt. Ezáltal egy épületgépészeti berendezés nem csak funkcionálisan van jelen egy belső térben, hanem vizuálisan is illeszkedik a modern környezetbe.

Az AERMEC folyadékhűtőink kivitel szerint lehetnek kompakt kültéri, kompakt beltéri légcsatornázható, osztott rendszerű, nagyon csendes kültéri kondenzációs egységgel vízhűtéses és léghűtéses.

Minőség, tesztelés:

Mivel a gyártó 2002- ben csatlakozott a “Certify All” programhoz, a gyártott berendezések túlnyomó többsége rendelkezik EUROVENT minősítéssel, ami a garantálja a folyamatos megbízható minőséget és, hogy a műszaki paraméterek az EUROVENT független minősítési intézet standard tesztlaborjaiban tesztelték.

A gyártott berendezések állandó fejlesztés során készülnek, és e munkában a Római Műszaki Egyetem műszaki professzorai is részt vesznek.

Egyik fő szempont az AERMEC berendezések tervezésénél a környezetvédelem: jelentős szerepet kap az alacsony zajszint, és ózonbarát (un. R407C teljesen klórmentes, ózonra ártalmatlan) hűtőközegek alkalmazása.

Ennek megfelelően a piacon az egyik legcsendesebb sorozatot tudhatjuk magunkénak a kültéri kompakt folyadékhűtői általában 100 kW hűtőteljesítményig 50 dB (A) alatt vannak, míg 100-1200 kW, teljesítménytartományban 70 dB (A) alattiak, az EUROVENT minősítés szerint.

 A gyártó ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik, ami a gyártás pontosságát, ellenőrizhetőségét garantálja.

Az összes, AERMEC által gyártott folyadékhűtőt, Olaszország legjobban felszerelt és legnagyobb tesztkabinjában ellenőrzik, de a gyártósor végén a többi terméket is egyenként gondosan ellenőrzik mielőtt a gyárat elhagyják, így kizárható, hogy a gyárból hibás terméket szállítsanak.

AERMEC TÖRTÉNET ÉVSZÁMOKBAN:

1961 Giordano Riello megalapítja a Riello Conditionatori céget. Kezdetben csak beszállítóként működött. A történet elkezdődött.
1963 Megszületik az AERMEC márkanév, és megalapozzák a cég jövőjét a saját tervezésű és gyártású termékekkel. Elkezdődik az AERMEC márkanév bevezetése Olaszországban és Európa szerte. A hatvanas években erős fejlesztések indulnak. A gyár az élvonalat képviseli a piacon, rengeteg innovatív megoldással az olasz piac egyik vezető cégévé vállik. A hatvanas évek végén a “Komfort minden évszakban” jelszó üzletpolitikai irányvonallá válik.
1970 A termékek alkalmasak friss és meleg levegő befúvására is. Megjelenik az első split berendezés. Elindul a fan coil termelés.
1980 A nyolcvana években kifejlesztik a folyadékhűtőket és a légkezelőket.
1990 A kilencvenes években a cég végleg megerősödik, hatalmas a piaci térnyerése. Az AERMEC márkanév a fejlesztéseket és a fejlett technológiát jelenti.
1998 A céget átnevezik, az új név megegyezik a márkanévvel: AERMEC
2004 Év elején a 100 %- ban automatizált fan coil gyártósor beüzemelése.Termelési kapacitás évi 500000 db.
2006 A vállalat megerősíti pozicióit a világpiacon a nagy rendszerek szállítójaként.
2008 A hatékonyság, energiatakarékosság mint fejlesztési szempont az előtérbe kerül.
2010 Az energiatakarékosság jegyében egyre több készülékben alklamzza az Inverter technológiát: fan coilok, folyadékhűtők, hőszivattyúk
2011 50 éves az AERMEC.

 

Az AERMEC napjainkban:

  • 103 millió EURO – 25 milliárd Ft a forgalom (2001- es adatok)
  • 454 alkalmazott
  • 92250 m2  automatizált gyári telephely
  • 61 kizárólagos forgalmazó Olaszországban
  • 40 kizárólagos forgalmazó Európában és Észak Afrikában, partnerek Észak Amerikában, Ázsiában, Afrikában
  • kiterjedt, képzett szervizhálózat Európa szerte