Panasonic hőszivattyúkról

Kiemelt jellemzők

A Panasonic Aquarea hőszivattyú-termékcsaládja akár –20 °C-on is kivételesen magas hatásfokkal működik, ezáltal jelentős energiamegtakarítást biztosít.

Az Aquarea hőszivattyú tökéletes hőmérsékletet teremt, és a hőtermelés helyett alkalmazott hőátadás révén egyszerű, olcsó, környezetbarát megoldást kínál a meleg víz előállítására. A hőszivattyú technológia szerepel az International Energy Agency (IEA) kék térképén, melynek célja, hogy 2050-re a 2005-ös szint felére csökkentse a CO2 kibocsátást.

Az Aquarea azok közé az új generációs fűtőrendszerek közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására.

 • Rendkívül magas hatásfok (az új 5 kW-os monoblokk egység COP értéke 5,08)
 • Alacsony energiafelhasználású otthonokba kifejlesztett termékcsalád (3 kW-tól)
 • Hideg területeken ideális T-CAP megoldás, amely akár –15 °C-os hőmérséklet mellett is megőrzi névleges kapacitását
 • Okostelefonról egyszerűen vezérelhető (egy választható interfész segítségével)
 • Jó hatásfokú tartályok széles választéka a használati meleg víz tárolására

A Panasonic Aquarea hőszivattyúkat a Panasonic tervezi és gyártja, nem pedig más gyártók.

 

ENERGIA-MEGTAKARÍTÁS

 • A++ ErP 55°C
  Jobb hatékonyság, magasabb érték. Közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Az Aquarea rendszerek teljesítik az A++ energiahatékonysági osztályra vonatkozó ErP előírásokat.
 • A++ ErP 35°C
  Jobb hatékonyság, magasabb érték. Alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Az Aquarea rendszerek teljesítik az A++ energiahatékonysági osztályra vonatkozó ErP előírásokat.
 • “A” HASZNÁLATI MELEG VÍZ 55 °C
  Jobb hatékonyság, magasabb érték. Alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz. Az Aquarea rendszerek teljesítik az A energiahatékonysági osztályra vonatkozó ErP előírásokat.
 • “A” ENERGIA OSZTÁLYÚ VÍZSZIVATTYÚ  AUTOMATIKUS FORDULATSZÁMSZABÁLYOZÁSSAL
  Az Aquarea rendszerek beépített „A” energiaosztályú vízszivattyúval rendelkeznek. A H generációnál a fordulatszám szabályozása automatikus, az F generációnál és a normál G generációnál 7 sebességfokozat érhető el.
 • INVERTER +
  Az „A Inverter+” rendszer a nem inverteres modellekkel összehasonlítva akár 30% energia-megtakarítást eredményezhet. Ön és a környezet is nyer!

HIGH PERFORMANCE

 • 5,08 COP NAGY TELJESÍTMÉNY
  Aquarea High Performance alacsony energiafogyasztású otthonokba. 3 és 16 kW között. Alacsony hőmérsékletű radiátorokkal vagy padlófűtéssel felszerelt ház esetén a nagy teljesítményű Aquarea HP kitűnő megoldást kínál.
 • FOLYAMATOS FŰTÉS -15°C-IG T-CAP
  Az Aquarea T-CAP: rendkívül alacsony hőmérsékleten is használható. 9 és 16 kW között. Amennyiben a névleges fűtőteljesítmény fenntartása a legfontosabb szempont, legyen akár –7 °C vagy –15 °C a külső hőmérséklet, válassza az Aquarea T-CAP hőszivattyút.
 • 65°C KILÉPŐ VÍZ MAGAS HŐMÉRSÉKLET
  Aquarea HT: ideális megoldás az utólagos felszereléshez. 9 és 12 kW között. Hagyományos, magas hőmérsékletű radiátorokkal felszerelt házakban az Aquarea HT Solution (Aquarea magas hőmérsékletű hőszivattyú) az ideális választás, hiszen 65 °C-os kilépő vízhőmérséklettel működik akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén is.
 • HASZNÁLATI MELEG VÍZ
  Használati meleg víz. Az Aquarea segítségével, az opcionális melegvíztartályban a használati melegvíz is alacsony költséggel állítható elő.
 • -20°C FŰTÉS ÜZEMMÓD
  Fűtés akár –20 °C-os hőmérséklet mellett Hőszivattyú üzemmódban akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén is működik.
 • VÍZSZŰRŐ
  Vízszűrő (egyszerűen hozzáférhető, gyors „bepattintós” technológiával) a H generációhoz.
 • STOP ELZÁRÓSZELEP
  Vízelzáró szelep a H generációs egységekben
 • ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐ
  Vízáramlás-érzékelő a H generációs egységekben
 • KAZÁNNAL ÖSSZEKÖTHETŐ
  Felújítás. Az Aquarea hőszivattyúk meglévő vagy új vízmelegítőhöz csatlakoztathatók az optimális kényelem elérése érdekében, akár nagyon alacsony külső hőmérséklet esetén is.
 • SZOLÁR KÉSZLET
  Szolár készlet a még jobb hatékonyság elérése érdekében az Aquarea hőszivattyúk fotovoltaikus napelemekhez csatlakoztathatók egy választható készlet segítségével.
 • KORSZERŰ VEZÉRLÉS
  Új távirányító, teljes méretű, 3,5” széles, pontmátrixos, megvilágított kijelzővel 10 nyelven elérhető, könnyen kezelhető menü a beszerelést végző szakember és a felhasználó számára a H generáció tartalmazza.
 • INTERNET CONTROL
  Az Internet Control egy olyan új generációs, felhasználóbarát távirányító rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű Android vagy iOS okostelefonnal, táblagéppel vagy PC-vel az interneten keresztül bárhonnan irányítani tudják légkondicionáló vagy hőszivattyú egységeiket.
 • BMS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGEK
  Csatlakozási lehetőségek a beltéri egységbe integrált kommunikációs port egyszerű kétirányú adatátvitelt biztosít a Panasonic hőszivattyú és az otthoni vagy épületfelügyeleti rendszer között.

5 ÉV GARANCIA A KOMPRESSZORRA

A teljes termékcsalád kültéri egységeinek kompresszoraira öt év garanciát vállalunk.

SG címkére felkészítve: az Aquarea HPM-nek köszönhetően az Aquarea (split és monoblokk) termékcsalád megkapta a Német Hőszivattyú Szövetség (Bundesverband Wärmepumpe) által adományozott „SG Ready” (Smart Grid Ready) címkét. Ez a címke azt igazolja, hogy az Aquarea valóban intelligens hálózati vezérlésbe kapcsolható.
MCS tanúsítvány száma: MCS HP0086. Nem minden termék rendelkezik minősítéssel. Mivel a minősítési folyamat folyamatosan zajlik, és a minősített termékek köre állandóan változik, kérjük, az aktuális adatokért látogasson el honlapunkra.

ErP energiahatékonysági címke

Hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, sütők – az egész folyamat a „fehér háztartási gépekkel” indult valamikor az 1990-es években. Ma már más energiafogyasztók, így a televíziók, a világítástechnikai berendezések, sőt – 2014 szeptemberétől – a porszívók is rendelkeznek az európai ErP energiahatékonysági címkével. 2013 óta a légkondicionálókra és szivattyúkra is vonatkoznak az előírások. 2015 szeptemberében az előírások által érintett termékek köre a szobai fűtőberendezésekkel, a vízmelegítőkkel és a hőtárolós vízmelegítőkkel bővült. Az ErP jelentése: energiával kapcsolatos eszközök (Energy related Products).

Az Ecodesign előírások értelmében immár a fűtő és kombinált kazánok, vízmelegítők és HMV tartályok gyártóira is vonatkoznak bizonyos minimumkövetelmények a berendezések energiatakarékosságára. Ez az egész Európai Unióban érvényes direktíva és a hozzá kapcsolódó címke segíti a vásárlókat a döntésben, és hozzájárul a háztartások energiaigényének csökkentéséhez, valamint a klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez.

A Panasonic segítséget nyújt a rendszer címkéjének kiszámításához

2015. szeptember 26-tól a beszerelést végző szakemberek biztosak lehetnek benne, hogy az ezután értékesített termékeken szerepel az ErP címke, amely segítséget nyújt a dokumentumok elkészítésében. A szükséges címkéket a gyártóknak kell biztosítani a termékekhez, a beszerelést végző szakembereknek pedig egy számítás alapján el kell készíteniük a teljes fűtési rendszerre vonatkozó energiahatékonysági címkét. Új fűtési rendszer kialakításakor vagy meglévő fűtési rendszer új kazánnal, vezérlővel vagy megújuló energiaforrásokkal történő bővítésekor jelenleg és a jövőben is a beszerelést végző szakembernek kell elvégeznie a szükséges számításokat és az energiacímkék kiadását. A szakemberek munkáját segítő kalkulátorok elérhetők a www.panasonicproclub.com oldalon.

 

AZ ÚJ / AQUAREA

Az energiahatékonysági címkén szereplő információk A fűtő hőszivattyúk értékelési rendszere kilenc hatékonysági kategóriát különböztet meg. A legjobb energiahatékonysági osztály az A++.
A G kategóriába a sokkal rosszabb értékekkel rendelkező eszközök tartoznak. A fűtő kazánok ErP címkéje egy A++ és G közötti kategóriába sorolva megmutatja a berendezés hatékonyság (a skála hőszivattyúk esetén D-ig, melegvíz-tartályok esetén A-tól G-ig terjed). 2019 augusztusában egy szigorúbb (A+++ kategóriától D-ig, melegvíz-tartályok esetén pedig A+ kategóriától G-ig terjedő) skálát vezetnek be.

A Panasonic minden – az előírások által érintett – termékhez mellékelni fogja az energiahatékonysági címkét és egy termék adatlapot, melyet a kereskedelmi partnerek, forgalmazók és vállalkozók kötelesek felhasználni a termékeink címkézéséhez.

 

Készüljön fel az ErP előírások teljesítésére az új Energiahatékonysági címke készítővel!

Az ErP (jelentése: energiával kapcsolatos eszközök) direktíva 2015 szeptemberében módosult, és a Panasonic elkészítette az egyszerűen használható, internetes Energiahatékonysági címke készítő alkalmazást, amely segítséget nyújt a beszerelést végző szakembereknek az új előírások teljesítésében. A 2015. szeptember 26-tól hatályos, európai uniós ErP előírások kötelezik a gyártókat és a beszerelést végző vállalkozókat, hogy termékeiket, illetve a több technológiát tartalmazó rendszereket címkével lássák el. A Panasonic új ErP eszközével a felhasználók kinyomtathatják a Panasonic termékeihez szükséges címkéket és termék adatlapokat.

2015 szeptemberétől minden háztartási és kereskedelmi fűtő terméket el kell látni az európai ErP energiahatékonysági címkével. Ez a címke segíti a vásárlókat a döntésben, és hozzájárul a háztartások energiaigényének csökkentéséhez, valamint a klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez. A címkén az adott termék energiahatékonysági besorolása látható. A címkének a termék kereskedelmi célú bemutatásában is meg kell jelennie. A hőszivattyúkat kilenc energiahatékonysági kategóriába sorolták, a legmagasabb az A++, a legalacsonyabb értékhez pedig a G kategória tartozik. Az 55 °C-os fűtési hőmérsékletű hőszivattyúknak az A, A+ vagy A++ kategória esetén minimum 100%-os hatásfokkal kell rendelkezniük. Az alacsony hőmérsékletű hőszivattyúknál az A+ vagy A++ kategóriában 115%-os hatásfok a minimálisan elvárt érték.

Az ErP direktíva nemcsak a gyártók számára írja elő, hogy az új termékeket címkével kell ellátni, hanem a beszerelést végző vállalkozásokat is kötelezi, hogy az ügyfélnek készített árajánlatban minden termékhez mellékeljenek egy adatlapot és energiahatékonysági címkét. Ha a beszerelést végző vállalkozás több technológiát tartalmazó rendszerrel dolgozik, a direktíva nemcsak az egyes rendszerelemekre (pl. kazánra, vezérlőkre, hőszivattyúra), hanem az egész rendszerre is előírja a címke meglétét, melyet egy teljes energiahatékonysági számítás alapján kell elkészíteni.

A beszerelést végző vállalkozások munkájának megkönnyítése és a megfelelő ErP címke kiállítása érdekében a Panasonic új, online alkalmazása automatikusan elkészíti a rendszerhez tartozó címkét. Ehhez a beszerelést végző személynek meg kell adnia a Panasonic termékkódokat és a rendszerbe tervezett, külső gyártók által biztosított termékek adatlapjain szereplő adatokat.

A Panasonic az előírások által érintett valamennyi termékéhez biztosítja az energiahatékonysági címkét és a termék adatlapokat, melyeket fel kell használni a termékek felcímkézéséhez. A címkézés hivatalosan 2015. szeptember 26-tól kötelező, de a direktíva hat hónapos átmeneti időszakot biztosít.

További információkért, illetve a Panasonic Energiahatékonysági címke készítő alkalmazás használatával kapcsolatos tudnivalókért látogasson el a www.panasonicproclub.com oldalra.

 

NAGY ENERGIAMEGTAKARÍTÁSÚ RENDSZER

A+++

Új, H generációs Aquarea

A kényelem szépsége

Az új H generáció 3 és 9 kW-os kivitelben érhető el. E kis teljesítményű berendezéseket kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonokba tervezték. COP értékük kiemelkedően jó: a 3,2 kW-os változat 5-ös COP-vel rendelkezik. Magas műszaki színvonaluknak és a fejlett vezérlésnek köszönhetően ezek a hőszivattyúk akár –7 és –15 °C-on is képesek nagy teljesítmény hatékony leadására. Az Aquarea szoftverét kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonok igényeire optimalizálták a maximális energiahatékonyság eléréséhez. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az Aquarea akár –20 °C-on is üzemel. A kompakt kialakítású kültéri egység nagyon egyszerűen felszerelhető.

 

 

Új kialakítás

Átdolgozott, esztétikus formaterv

Fehér, szögletes forma, látható csavarhelyek nélkül. A modern távirányító levehető az egységről.

„Telepítőbarát” kialakítás

 • A vezérlő immár az elülső oldalon található.
 • Az alkatrészek könnyen hozzáférhetők, és a sorba rendezett csöveknek köszönhetően a beszerelés egyszerűen elvégezhető.
 • Új távirányító, teljes méretű, széles, pontmátrixos kijelzővel és új funkciókkal (ehhez a CZ-NS4P opcionális nyomtatott áramkör szükséges)
 • Kiegészítő teremhőmérséklet-érzékelő csatlakoztatható

Kompakt és helytakarékos

Még nagyobb érték 1 kompakt házban:

 • Vízszűrő (egyszerűen hozzáférhető, gyors „bepattintós” technológiával)
 • Elzáró szelep az alapcsomag rész
 • Áramlásérzékelő az alapcsomag része
 • Előkészítés 3 utas szelephez (választható CZ-NV1, belső térben)

Korszerű vezérlés

Egyszerű használat

Új távirányító, teljes méretű, 3,5” széles, pontmátrixos, megvilágított kijelzővel 10 nyelven (angol, francia, német, olasz, spanyol, cseh, lengyel, svéd, norvég, dán) elérhető, könnyen kezelhető menü a beszerelést végző szakember és a felhasználó számára

Áthelyezés

A távirányító bármelyik helyiségbe áthelyezhető.

 

Új kiegészítő

Opcionális nyomtatott áramkör (CZ-NS4P)

Ez az új nyomtatott áramkör lehetővé teszi az alábbi funkciók használatát: SG Ready címke, 0–10 V igény szerinti vezérlés jele, 2 zónás vezérlés (szivattyú + keverőszelep), szolár és külső kapcsló (fűtés / hűtés)

 

Jobb hatékonyság, magasabb érték.

A++/A++

 • A++ a közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz (ErP 55 °C)
 • A++ az alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz (ErP 35 °C)
 • A 3 és 5 kW-os változat teljesíti a 2019 szeptemberétől életbe lépő A+++ kategóriára vonatkozó ErP előírásokat

Új Wifi csatlakozás a H generációs termékekhez

CZ-TAW1

Aquarea Smart Cloud, H generációs Internet control Wifi vagy vezetékes LAN kapcsolaton keresztül.

 

CZ-NV1: előkészítés 3 utas szelephez (választható, belső térben)

 

 

 1. Áramlásérzékelő
 2. Légtelenítő szelep
 3. Tartalék fűtőbetét
 4. Túlterhelés elleni védelem (2 darab)
 5. Tágulási tartály
 6. Nyomáscsökkentő szelep
 7. Víznyomásmérő
 8. Vízszűrő
 9. Vízszivattyú
 10. Sorba rendezett csövek
 11. Fűtőrendszer
 12. Vízbemenet
 13. 3 utas szelep (opcionális készlet)
 14. 3 utas szelep
 15. Kimenő a csővezeték
 16. Bemenő csővezeték
 17. Kimenő B csővezeték
 18. Elzáró szelep
 19. Vízszűrő elem

 

A Panasonic Aquarea fűtő és melegvíz-rendszer

A Panasonic új Aquarea levegő-víz rendszere akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén is működik.

A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet –20 °C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit úgy tervezték, hogy megfeleljenek a manapság egyre fontosabb alacsony energiafelhasználási igényeknek, és kiemelkedő hatékonyságuk mellett az üzemeltetési költségeik alacsonyak maradjanak.

Lenyűgöző energia-megtakarítás: a hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú 80%-os megtakarítást biztosít.

Milyen érvek szólnak a levegő-hőszivattyúk mellett?

 • Alacsonyabb fűtési számlák és karbantartási költségek
 • Évente akár 1000 eurós megtakarítás is elérhető 30–40%-kal alacsonyabb éves energiaköltség
 • Csökkenti az ökológiai lábnyomot
 • Egyszerűen integrálható a legtöbb fűtési rendszerbe
 • Az olaj, LPG és elektromos rendszerek hatékony alternatívája
 • Nagyon versenyképes más energiahatékony energiaforrásokkal (pl. a napelemekkel)
 • Fenntartható fűtést, hűtést és meleg vizet biztosít otthonának
 • Ideális megoldás a vezetékes gázellátás nélküli ingatlanokban
 • Külső elhelyezésének köszönhetően nem foglal el értékes helyet a lakás belső teréből
 • Bevált technológia a Panasonic-tól, amelyet az EU több országában már alkalmaznak

 

Maximális megtakarítás

Akár 80%-os energia-megtakarítás*

Az energiaipari fejlődés élvonalát képviselő Aquarea egyértelműen a „zöld” fűtő és légkondicionáló rendszerek kategóriájába tartozik. Az Aquarea azok közé az új generációs fűtő- és légkondicionáló rendszerek közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására. Az Aquarea hőszivattyú sokkal rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást nyújt a hagyományos fosszilis üzemanyaggal működő kazánokhoz képest.

Nagy hatásfokú „zöld” fűtés a Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszereivel

A hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú 80%-os megtakarítást biztosít. A 5 kW-os Aquarea rendszer COP-értéke például 5,08. Ez 5,08-cal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, melynek COP-értéke maximum 1. Ez 80%-os* megtakarítást jelent. Az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea rendszerhez fotovoltaikus napelemeket csatlakoztatnak.

* a hőszivattyú által előállított hő 80%-a ingyen van, hiszen az a külső levegőből származik. A minősítés körülményei: Fűtés: Belső levegő hőmérséklete: 20 °C száraz hőmérő (DB) / Külső hőmérséklet: 7 °C száraz hőmérő (DB) / 6 °C nedves hőmérő (WB). Körülmények: Belépő víz hőmérséklete: 30 °C. Kilépő víz hőmérséklete: 35 °C.

 

 

Inverter + kompresszor a még kiemelkedőbb hatásfok érdekében

Több mint 200 millió kompresszor eladásával a Panasonic bizonyította piacvezető pozícióját, valamint hőszivattyúi kiváló minőségét és megbízhatóságát. A Panasonic Inverter+ kompresszor rendszerével akár 30%-os energiamegtakarítás érhető el a hagyományos inverter nélküli rendszerekhez képest. A Panasonic inverteres kompresszora segítségével a hőszivattyú mindig a legjobb hatásfokon termel hőt, és a teljesítményt mindig megfelelően állítja be.

Az inverteres hőszivattyúk előnyei. Az inverteres és az inverter nélküli hőszivattyúk összehasonlítása.

INVERTER NÉLKÜL Lassan indul be. Lassan éri el a kívánt hőmérsékletet. A hőmérséklet két szélsőérték között ingadozik, sohasem állapodik meg. A szoba hőmérséklete gyorsan csökken és emelkedik, így fogyasztási csúcs keletkezik.

INVERTERES Gyorsan eléri a kívánt hőmérsékletet. Pontosan beállítja a hőmérsékletet, ezáltal magasabb komfortérzetet és nagyobb megtakarítást biztosít. Folyamatosan kellemes szinten tartja a hőmérsékletet.

 

“Az új Aquareával várhatóan körülbelül 1000 eurót fogunk évente megtakarítani a fűtési költségeken, és végre megszabadulhattunk attól a nagy ronda olajtartálytól a kertben.”

Egy Aquarea-vásárló által megadott információk, 2012. augusztus.

 

Teljesen új Aquarea termékcsalád

A Panasonic a vásárlók igényeinek kielégítésére teljesen új termékcsaládot hozott létre

A vásárlók több fajta hőszivattyú közül választhatnak:

 • Monoblokk rendszer: a készülék egyetlen kültéri egységből áll. Az üzembe helyezéshez nincs szükség hűtőköri vezetékekre, közvetlenül a fűtőrendszerhez és/vagy a melegvíz-rendszerhez csatlakozik.
 • Split rendszer: a külön beltéri és kültéri egységből álló rendszer a fűtési és/vagy melegvízrendszerhez csatlakozik.
 • Az új All in One: Hővisszanyerő modul + 200 literes tartály a Panasonic egy rendkívül hatékony és egyszerűen telepíthető megoldást fejlesztett ki.

__________________________________________________________________________________________

1. Aquarea kültéri levegő hőszivattyúk

A Panasonic által kifejlesztett széles levegő-víz hőszivattyú termékcsalád tagjai hatékonyan alakítják át az ingyenesen rendelkezésre álló levegőt, környezetbarát fűtési technológiát és meleg víz előállítást biztosítva Önnek. A ház külső falára szerelhető és bármilyen időjárási körülmények között – akár –20 °C-os hőmérséklet mellett is – megbízhatóan működő egység intelligens alternatívája az olajjal vagy LPG-vel üzemelő és elektromos fűtési rendszereknek.

 

 

2. Aquarea Heat Pump Manager (választható)

Ez a környezettudatos és hatékony fűtés érdekében kifejlesztett, új generációs intelligens vezérlő egységekből álló termékcsalád a Panasonic sokoldalú vezérlő egységének köszönhetően nemcsak hőszivattyús rendszereinkhez, hanem a fűtési rendszerbe gázkazán, olajkazán és egyéb eszközökhöz is alkalmazható.

3. Fűtésvezérlő alkalmazás okostelefonra, táblagépre vagy számítógépre (választható)

A fűtésvezérlő alkalmazás lehetővé teszi a fűtési és melegvízrendszer vezérlését okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről, akár otthon tartózkodik, akár máshol. A hőszivattyú KNX vagy Modbus interfészen keresztül a ház automatizálási rendszerével is összeköthető.

4. Szuper nagyhatékonyságú: PAW-TE20/30/50E3HI (választható)

 • Kiemelkedően hatékony tartály megoldás: kifejezetten a használati melegvíz-előállítás hatásfokának növelése érdekében.
 • HI termékcsalád:
 • alacsony energiaveszteség
 • nagy hőcserélő felület a nagy hatásfok és a rövid vízmelegítési idő érdekében

 

 

5. Fűtésre és hűtésre használható, nagy hatásfokú radiátorok (választható)

 • 35 °C-os vízhőmérsékletre tervezett, nagy hatásfokú radiátorok.
 • Kombinált padlófűtés és radiátoros fűtés esetén nincs szükség két készletre.
 • Mivel a termék hatékony, lehetőséget biztosít a hűtésre is, miközben továbbra is teljesíti a konstrukciós előírásokat.

Az alacsony energiafogyasztású ingatlanokhoz kifejlesztett
Panasonic hőszivattyúk hűtés üzemmóddal is rendelkeznek

6. Hőszivattyú + HIT fotovoltaikus napelem (választható)

Fotovoltaikus napelemek – a legjobb megoldás a jelentős megtakarításhoz

A hőszivattyú és a fotovoltaikus napelemek kombinációja tovább csökkenti az elektromos energia felhasználást, valamint a CO2 kibocsátást. A Panasonic által kifejlesztett, egyedülálló HIT fotovoltaikus napelem-technológiának köszönhetően még több áramot termelhet négyzetméterenként, ami tovább növeli az energia-megtakarítást.

 

 

3–16 kW közötti széles teljesítménytartomány, egy- és háromfázisú megoldás, monoblokk és split rendszer. 3 változat:

Aquarea High Performance alacsony energiafogyasztású otthonokba. 3 és 16 kW között

Alacsony hőmérsékletű radiátorokkal vagy padló fűtéssel felszerelt ház esetén válassza a nagy teljesítményű Aquarea hőszivattyút. Ez a széles teljesítmény skálán (3 és 16 kW között) elérhető termék család akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén is 55 °C-os meleg vizet állít elő. Az Aquarea High Performance sorozat tagjai önálló egységként, illetve a rendszerrel szemben támasztott követelményeknek megfelelően a meglévő gáz- vagy olajtüzelésű kazánnal kombinálva is használhatók. Ez a kiemelkedően hatékony megoldás ideális az alacsony energiafelhasználású háztartásokban.

Aquarea T-CAP. 9 és 16 kW között

Amennyiben a névleges fűtőteljesítmény fenntartása a legfontosabb szempont, legyen akár –7 °C vagy –15 °C a külső hőmérséklet, válassza az Aquarea T-CAP hőszivattyút. A T-CAP a Total Capacity (teljes kapacitás) rövidítése. Ez a hőszivattyú külső kazán bevonása nélkül képes elegendő kapacitást biztosítani a ház fűtéséhez, akár szélsőségesen alacsony hőmérsékletek esetén is.

Az Aquarea T-CAP hatékonysága minden esetben kiemelkedő, fűtőteljesítménye még rendkívül alacsony külső hőmérséklet esetén is magas. Az Aquarea T-CAP segítségével mindig jelentős megtakarítás érhető el.

Aquarea HT. 9 és 12 kW között

Cserélje le a hagyományos energiaforrást (például a gázt vagy olajat) az Aquarea HT berendezésre, de tartsa meg a meglévő régi típusú radiátorokat, hogy az otthonát a lehető legkisebb mértékben kelljen átalakítani. Hagyományos, magas hőmérsékletű (például öntöttvas) radiátorokkal felszerelt házakban az Aquarea HT Solution (Aquarea magas hőmérsékletű hőszivattyú) az ideális választás, hiszen az Aquarea HT 65 °C-os kilépő vízhőmérséklettel működik akár –15 °C-os külső hőmérséklet esetén is. Az Aquarea HT önmagában is képes 65 °C-os víz előállítására.

 

ÚJ ÉPÜLETEKBE ÉS ALACSONY ENERGIAFELHASZNÁLÁS INGATLANOKBA

Az új Aquarea High Performance

Új épületekbe és alacsony energia-felhasználású ingatlanokba. Maximális megtakarítás, maximális hatékonyság, minimális CO2 -kibocsátás, minimális helyigény.

A Panasonic a nagy teljesítményigényű lakóingatlanok számára hozta létre az Aquarea split és monoblokk hőszivattyúkat.

Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az Aquarea akár –20 °C-on is üzemel. Az új Aquarea bármilyen ingatlanban könnyedén üzembe helyezhető új, vagy már kiépített rendszerek részeként is.

 

A High Performance modell elősegíti az épületekre vonatkozó szigorú előírások teljesítését és az építési költségek csökkentését

A fűtés és a melegvíz-előállítás jelentősen befolyásolja egy ház energiafogyasztását. A hatékony Panasonic hőszivattyúkkal jelentősen csökkentheti otthona energiafogyasztását.

 

A termékcsalád főbb tulajdonságai

 • Az „A” energiaosztályú vízszivattyú jelentősen csökkenti az energiafogyasztást
 • Az „A” energiaosztályú vízszivattyú a víznyomást az igényekhez igazítja, ami alacsonyabb energiafogyasztást eredményez, csökkenti a szelepek zaját és egyszerűbbé teszi a telepítést.
 • –15 °C-os hőmérsékleten a teljesítmény fenntartása tartalék fűtőegység nélkül lehetséges, kiemelkedő hatásfoka még –15 °C-on is garantált
 • A távirányító számos új funkcióval bővült:
  Auto üzemmód, üdülési üzemmód, energiafogyasztás kijelzése

 

A Panasonic hőszivattyúval nincs szükség a hőszivattyú túlméretezésére a kívánt teljesítmény eléréséhez alacsony hőmérsékleten.

 • Külön szoftver az alacsony energiafelhasználású ingatlanokhoz, amely lehetővé teszi 20 °C-os víz előállítását a hőszivattyúval. Ez a kis fűtési igényű évszakokban szükséges.
 • Nincs szükség kiegészítő tágulási tartályra, mivel a készülék egy 6 literes tágulási tartályt tartalmaz.
 • Nincs szükség puffertartályra, mert a Panasonic hőszivattyú inverteres kompresszorral rendelkezik, ami képes a teljesítmény szabályozására. (Kérjük, hogy a szerviz kézikönyvben ellenőrizze a körben szükséges minimális vízmennyiséget)
 • A hőszivattyú egy 3 kW-os elektromos fűtőbetétet tartalmaz.
 • A Panasonic hőszivattyúk akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén is működnek, és kiegészítő fűtés nélkül akár –15 °C-ig biztosítják a szükséges teljesítményt.
 • A Panasonic hőszivattyúk nagyon csendesek, és éjszakai üzemmódban még kisebb zajt bocsátanak ki. Tekintse meg zajszintkalkulátorunkat a www.panasonicproclub.com weboldalon.

 

 

Az új Aquarea T-CAP

Rendkívül alacsony hőmérséklet esetén válassza az „A” energiaosztályú szivattyút, amely az iparágban elérhető legnagyobb energia-megtakarítást eredményezi!

A teljes T-CAP termékcsalád alkalmas a régi gáz- vagy olajkazánok kiváltására, de új kialakítású rendszerként, padlófűtéssel és alacsony hőmérsékletű radiátorokkal, vagy akár fan-coil fűtőrendszerrel kombinálva is kiválóan üzemeltethető. A hatékonyság növelése és a környezeti hatás minimalizálása érdekében a termékcsalád egyes tagjai szolár készlethez is csatlakoztathatók. A fűtés pontosabb vezérlése és felügyelete érdekében a rendszerhez termosztát is csatlakoztatható.

 • A T-CAP a Total Capacity (teljes kapacitás) rövidítése. Ez a készülékcsalád külső elektromos rásegítő fűtés nélkül is képes a névleges teljesítmény fenntartására, akár –15 °C-os külső hőmérséklet esetén is.
 • Magas fűtőteljesítmény alacsony külső hőmérséklet esetén is
 • 16 kW-os teljesítményét akár –15 °C-os külső hőmérséklet esetén is biztosítja. Számos új funkció: automatikus üzemmód, ünnepnapi üzemmód, energiafogyasztás kijelzése.

Az új T-CAP készülékcsalád a 16 kW-os szivattyúval bővült.
Az új 16 kW-os modell teljes 16 kW-os teljesítményét akár –15 °C-os külső hőmérséklet esetén is biztosítja.
Az 16 kW-os modell tökéletesen alkalmas házakba vagy kereskedelmi létesítményekbe, utólagos felszerelésre, fűtésre és hűtésre, valamint használati meleg víz előállítására.

 

Az új Aquarea T-CAP. Nagy hatékonyság és jelentős teljesítménynövekedés alacsony külső hőmérséklet mellett

Nagyobb fűtőteljesítmény (16 kW)
Nagyobb energiamegtakarítás „A” energiaosztályú vízszivattyúval.

Új funkciók:

Automatikus üzemmód, ünnepnapi üzemmód, energiafogyasztás kijelzése,

új jégmentesítési beállítás, betonszárítási üzemmód, hűtés üzemmód

zárolása és szivattyú fordulatszámának szabályozása.

 

Alkalmazási területek:

Házakba, utólagos felszereléshez
A nagy hatékonyságú, 16 kW-os T-CAP alkalmas a költséges gáz- vagy olajkazánok kiváltására, vagy a Heat Pump Manager segítségével akár bivalens üzemmódban (hőszivattyú és a meglévő gáz- vagy olajkazán együttes működésével) is üzemeltethető. Még több információ a www.panasonicproclub.com weboldalon.

Kereskedelmi létesítményekbe
A széles teljesítményskálájú – 9 kW és 45 kW közötti – termékek Heat Pump Managerrel is kiegészíthetők. Ráadásul a Heat Pump Managerhez mostantól akár öt hőszivattyú is csatlakoztatható.

Fűtéshez és hűtéshez

A 16 kW-os modell 55 °C-ra tudja melegíteni a vizet és akár –20 °C-os hőmérséklet esetén is használható. A hűtés üzemmód a távirányítóról bekapcsolható és akár +5 °C-ra képes lehűteni a vizet.

Fűtéshez és használati meleg víz előállításához

A hatékony használati melegvíz-tartályok nagy mennyiségű meleg víz tárolását teszik lehetővé (például pezsgőfürdő vagy fürdőkád ellátására). Minden tartályunk legionella vírus elleni védelemmel és egy 3 kW-os tartalék fűtőbetéttel rendelkezik.

A leghatékonyabb fűtésoptimalizáló rendszer

A Panasonic hőszivattyúk maximális COP értéke +7 °C-on 4,85, ennek köszönhetően sokkal hatékonyabbak a fosszilis tüzelőanyaggal működő kazánoknál, gázkazánoknál és elektromos fűtőberendezéseknél.

 

„A” energiaosztályú vízszivattyú. Nagyobb energia-megtakarítás
Az Aquarea T-CAP –15 °C-ig megtartja névleges teljesítményét.

A T-CAP készülékcsalád külső elektromos rásegítő fűtés nélkül is képes a névleges teljesítmény fenntartására, akár –15 °C-os külső hőmérséklet esetén is. A T-CAP bármilyen külső hőmérséklet vagy bármilyen vízhőmérséklet esetén képes kiemelkedő hatékonyságot biztosítani. A Panasonic most az új, háromfázisú 16 kW-os modellel bővítette a készülékcsaládot.

 • A tartalék fűtőbetét teljesítménye választható (3/6/9 kW).
 • A hűtés üzemmód szoftveresen aktiválható.*
  * Ezt az aktiválást csak szervizpartner vagy a beszerelést végző szakember végezheti el