LG hőszivattyúkról

LG fűtési MEGOLDÁSOK

Fókuszban az energia és a környezet

Az LG Therma V kialakításánál arra törekedtünk, hogy a fejlett technológiák alkalmazása révén, egyedülálló fogyasztói értékeket hozzunk létre, mint pl. az energiamegtakarítás, kényelem, egyszerű irányítás és egyszerű szolgáltatások.

Az LG inverteres technológiája, az optimalizált részegységek, az energiatakarékos vízszivattyú, a hőcserélő és a ventilátormotor használata kiváló energiahatékonyságot biztosít. Ezen felül, a nyomás-szabályzási technológia biztosítja a megemelt fűtési kapacitást alacsony hőmérséklet mellett is.

Az LG teljes termékskálája (3-16 kW), a „mindent bele” kialakítás, a korrózióálló bevonat, a felhasználóbarát funkciók mind emelik a felhasználók elégedettségét és növelik szakmai büszkeségünket.

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Erőteljes, BLDC kompresszor

A THERMA V erős neodimium mágneses, szénkefe nélküli, egyenáramú motoros (BLDC*) kompresszorral kerül forgalomba.
A kompresszor hatékonyságát tökéletesítettük a standard váltakozó áramú, inverteres termékekhez képest, emellett szezonális hatékonyságát is optimalizáltuk.

  • Minimalizált kenőolaj bypass veszteség
  • Nagy hatékonyságú motor
  • Optimalizált nyomás
  • Optimalizált rezgés- és zajszint
  • Nagyfokú megbízhatóság

Nagy hatékonyságú vízszivattyú

A THERMA V nagy hatékonyságú, A energiaosztályú vízszivattyúval van felszerelve.

A szivattyúnyomás szabályozható, annak érdekében, hogy megfeleljen a tervezési feltételeknek.

Energiahatékonyság -2°C mellett

Az energiahatékonyság nagyobb, mint más termékeknél.

(Feltételek: Környezeti hőm. -2°C / Kimeneti víz hőm. 55°C)

 

Tökéletesített hőcserélő

A hatékonyságot és a teljesítményt a hőcserélőn elvégzett módosítások: a légterelő lamellák hőcsere-mértékének növelése és az optimális elosztás révén fokoztuk.

Optimalizált hőcserélő kialakítás 5%-kal jobb ciklus-hatékonyság egyenletes hőeloszlás mellett.

Inverteres BLDC ventilátor-motor

Az LG BLDC ventilátor-motorja a hagyományos AC motorokhoz képest alacsony sebesség mellett akár 40%-kal, nagyobb sebesség mellett pedig 20%-kal is növeli az energia-megtakarítást.

 

MEGBÍZHATÓSÁG

Megbízhatóság alacsony hőmérséklet mellett

A nyomásszabályozó javítja a fűtési teljesítményt azzal, hogy stabil működést biztosít alacsony környezeti hőmérséklet mellett.

Korrózióálló hőcserélő

Az LG kültéri hőcserélőjének alumínium lamelláit aranybarna színű, korrózióálló, epoxi-bevonattal védtük meg a korrózió ellen. Ezáltal a csőköteg hosszabb ideig tudja biztosítani a kiváló hőátadást, míg a nem Gold FinTM felületkezelésű hőcserélők, a felületi korrózió miatt, fokozatosan veszítik hatékonyságukat. A Gold FinTM felületkezelés tökéletes megoldás erős szennyezésnek vagy a tengervíz sós párájának kitett helyszínekhez.

Legionella elleni funkció

A legionella-elleni üzemmód beállításával, a THERMA V hetente egyszer, akár 80 fokra is felhevíti a HMV tartályt.

THERMA V MAGAS HŐMÉRSÉKLETŰ VÍZHEZ

Megnövelt hatékonyság és teljesítmény

A THERMA V magas hőmérsékletű fűtéshez maximum 80°C fokos meleg vizet tud termelni nagy hatékonyság mellett (max. COP 4.06, 24°C kültéri hőmérséklet és 40/45 bemeneti/kimeneti vízhőm. mellett) kaszkád, kétlépcsős kompressziós technológia révén.

Kaszkád, kétfokozatú kompressziós technológia

Maximum 80°C-os melegvíz állítható elő a BLDC kompresszoros, R410a-R134a kaszlád hűtőkör alkalmazásával. Így a rendszer alkalmazható a meleg, régi, kazános melegvíz-ellátást igénylő fűtési rendszerek kialakítására is.

Alacsony maximális áramfelvétel

Az LG magas hőmérsékletű víz előállítására hivatott THERMA V hőszivattyúja egyszerűen telepíthető.

Gyors fagymentesítés

Az R134a kompresszoros technológia alkalmazásával a fagymentesítés idejét sikerült minimalizálni. (LG szabadalom)

A hibrid fagymentesítésnek köszönhetően, a normál ciklusú fagymentesítéshez képest, sikerült 20%-al csökkenteni a fagymentesítés idejét és 10%-kal növelni az integrált fűtési teljesítményt.

Alacsony zajszint

A DC kompresszoros csúcstechnológia révén csökkentettük a beltéri és kültéri egységek működési zajszintjét.

Nagyobb energiahatékonyság

A hatékony kompresszor és az optimális készülék kialakítás biztosítja a nagyobb energia-megtakarítást, alacsonyabb üzemelési költségek mellett. Így a befektetés rövidebb idő alatt megtérül.