Panasonic

Panasonic HVAC rendszerei kiemelkedő energiahatékonysággal, innovatív technológiákkal és környezetbarát megoldásokkal rendelkeznek. A termékek széles skálája lehetővé teszi, hogy különféle igényeket elégítsenek ki, legyen szó lakossági, kereskedelmi vagy ipari alkalmazásokról. A Panasonic elkötelezett a fenntarthatóság és a kiváló minőség mellett, ami a termékek hosszú élettartamában és megbízhatóságában is megmutatkozik.

A HVAC az angol „Heating, Ventilation, and Air Conditioning” rövidítése, ami magyarul „Fűtés, Szellőztetés és Légkondicionálás” jelent. A HVAC rendszerek olyan technológiák és berendezések összességét jelentik, amelyek biztosítják az épületek belső környezetének kényelmét és egészségét az alábbiak révén:

 1. Fűtés: A belső terek hőmérsékletének emelése a kívánt szintre, különösen hideg időjárási körülmények között.
 2. Szellőztetés: A friss levegő bevezetése és a használt levegő eltávolítása, ami biztosítja a megfelelő levegőminőséget, eltávolítja a szennyeződéseket, páratartalmat és szagokat.
 3. Légkondicionálás: A belső terek hűtése, párátlanítása és általános levegőminőségének fenntartása a komfort érdekében.

A HVAC rendszerek kulcsfontosságúak a lakó- és kereskedelmi épületek energiahatékonysága és komfortja szempontjából.

Panasonic széles körű HVAC megoldásokat kínál lakossági, kereskedelmi és ipari felhasználásra. Termékeik közé tartoznak a hőszivattyúk, légkondicionálók, VRF rendszerek, folyadékhűtők, rooftop egységek és kereskedelmi hűtési rendszerek, mindegyik kiemelkedő energiahatékonysággal és környezetbarát technológiákkal.

Levegő-víz Hőszivattyúk (Aquarea)

 • Aquarea High Performance: Hatékony fűtési és hűtési megoldásokat kínál lakossági és kereskedelmi alkalmazásokhoz. A H generációs split rendszerek R410A hűtőközeggel működnek, magas hatékonyságot biztosítanak és csendes működéssel rendelkeznek.
 • T-CAP (Total Capacity): All in One rendszerek, amelyek extrém alacsony hőmérsékleteken is megtartják teljesítményüket. Háromfázisú rendszerek, amelyek csendes kültéri egységekkel rendelkeznek.

VRF (Variable Refrigerant Flow) Rendszerek

 • VRF rendszerek: Nagy teljesítményű és rugalmas megoldások kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz. A VRF rendszerek lehetővé teszik a hűtési és fűtési kapacitás finomhangolását a változó igényeknek megfelelően.
 • Jellemzők: Energiahatékony inverter technológia, hosszú csővezetékek, egyszerű telepítés és karbantartás. A rendszerek intelligens diagnosztikával és automatikus beállítási lehetőségekkel rendelkeznek.

Kereskedelmi Hűtési Megoldások (CO2)

 • CO2 Kondenzációs Egységek (CR Series): Környezetbarát megoldások, amelyek természetes hűtőközeget (CO2, R744) használnak. Ideálisak szupermarketek, kisboltok és benzinkutak számára, biztosítva az élelmiszerek frissességét és a hűtési rendszerek magas energiahatékonyságát.
 • Előnyök: Zéró ózonkárosító potenciál (ODP) és nagyon alacsony globális felmelegedési potenciál (GWP=1). Nagy hűtési kapacitás és alacsony üzemeltetési költségek, valamint hosszú élettartam.

Folyadékhűtők és Rooftop Egységek

 • Nagy Teljesítményű Folyadékhűtők: Kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz tervezve, ezek a rendszerek nagy hűtési kapacitással és energiatakarékos működéssel rendelkeznek.
 • Rooftop Egységek: Kompakt, minden-az-egyben hűtési és fűtési megoldások, amelyek könnyen telepíthetők és karbantarthatók. Ideálisak nagyobb épületek, például bevásárlóközpontok és ipari létesítmények számára.

Nanoe™ X Technológia

 • Nanoe™ X: Hydroxyl radikálokat használó technológia, amely gátolja a szennyeződéseket, vírusokat és baktériumokat, tisztítja és dezodorálja a levegőt és felületeket. Beépíthető számos Panasonic beltéri egységbe, javítva a beltéri levegő minőségét és komfortját.

Intelligens Vezérlés és Connectivity

 • ThinQ Applikáció: Okostelefonról történő vezérlés és monitorozás, amely lehetővé teszi a rendszerek távoli elérését és irányítását.
 • BECON Cloud: Felhő alapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi a rendszerek távoli monitorozását és karbantartását, javítva a hatékonyságot és csökkentve a karbantartási költségeket.